Sunday, 27 March 2016

Makeup tutorial by Nurul Gan: One eyeshadow makeup look

Happy Sunday you alls,

Aku baru je upload makeup tutorial dekat Youtube channel aku. Setiap hari Ahad aku akan post makeup look/ apa-apa video yang berkenaan dengan makeup. I really hope you guys can support my channel by following it at nurulgan.

Untuk video kali ni, aku hanya menggunakan 1 jenis eyeshadow saja untuk dapatkan look ni. Sangat simple and sesuai untuk orang yang baru nak start pakai makeup yang tak tau macam mana nak gabungkan warna. Senang gila okay!


Ni finish look nya.

Aku guna 1 eyeshadow sahaja. Urban Decay in Lost.
Retro matte liquid lipstick from MAC.

Product yang aku gunakan untuk dapatkan look ni.
Brushes & powder puff yang aku gunakan until look ni.







Saturday, 12 March 2016

Makeup Tutorial by Nurul Gan: My Everday Makeup Look

Hello you allsss,

         Aku memang minat makeup gila. So hari-hari tu mesti kena pakai makeup (except kalau bersukan lah). So dekat bawah ni aku ada buat satu makeup video (untuk suka-suka je), makeup yang aku pakai hari-hari.

         Ni lah makeup yang aku guna hari-hari pergi kerja. Untuk list barang apa yang aku pkai you can refer below. Aku harap korang dapat learn something from this. Enjoyyy.


Product used in this video:

Smashbox Primer
Tarte liquid foundation
Rimmel stay matte powder
Sephora bronzer
Clinique Blush Pop in Plum Pop
Morphe eyeshadow palette in 350
Cyber Colors lash amplifier mascara
Simply Pretty Color Magic lipstick in Mango yellow (Avon)
Perfectly Matte lipstick in Au Naturale (New will launch in May 2016)

Thank you.